Wednesday, June 1, 2022

AUTO SERVIS ''MEDA'' 50. GODINA SA VAMA




                                   Jednog zimskog dana, davne 1948. godine, u zemunsku železničku stanicu ulazio je voz popularni ''ćira'', gusti crni dim se kovitlao i spuštao na snežnu belinu. Iz tog voza na stanicu u sivom gromb kaputu je izašao mladić, dvadesetodvogodišnjak, u rukama jedan mali drveni kofer sa stvarima koje su mu u tom trenutku bile sve. Krenuo je ka centru grada kojeg do sada nije ni video ni poznavao, nešto u njemu mu je govorilo da je to mesto u kojem želi da svije novo gnezdo. Okretao se oko sebe sve mu je bilo novo i nekako drukčije, nepoznato ispred njega je stajalo kao visoki bedem.
          
                                   Ej, Zemune širokih ruku, velikog srca, otvorio si bedeme svoje mladiću koji u tebi nije imao nikoga. Krenuli su prvi koraci mladog Nuhanović Mehmeda, od detinjstva zvanog Meda. Mnogo koraka, neki jaki, vojnički, neki trapavi nesigurni, ali život se pomerao. Meda je polako sazrevao kroz razne situacije, počevši od majstora kod koga je radio prvo kao šegrt, a nemajući svoju sobicu, spavao na ponku radionice, ali uvek zahvalan i uvek skroman tražio je svoj prostor u ovom gradu. U Derventi, odakle je rodom, ostali su majka, brat i njegova ljubav. Kao što rekoh, Zemun nije bio sebičan, davao mu je šanse kao što su razna zaposlenja u državnoj firmi "Jozo Šćurla", "Impa", a onda davne 1958. godine hrabro je otišao u samostalne zanatlije i rešio da svoju porodicu hrani tvrdim korama taksi poslovanja. Svoju karijeru je gradio polako i strpljivo, naravno padovi i usponi su se menjali ali ga i jačali i hrabrili. Porodica se uvećala, i radno vreme nije postojalo, radio je po ceo dan.

                                   U jednom trenutku je osetio da može da unapredi sebe i da pomogne porodici da lakše i sigurnije živi. U maju, 1972. godine, poslednjeg dana maja je otvorio auto-servis koji se bavio reglažom trapa i vulkanizerskim poslom. Naravno taj novi izazov je prihvatio srcem i hrabrošću i samo upornošću je stvorio jedan uspešan i postojan servis. Nije bio svestan da je tako udarao temelj nećemu što postaje tradicija. Zahvaljujući mom ocu i svim njegovim saradnicima, medju kojima se izdvajaju, Benković Mirko, Baljak Slavko, Kuduzi Sadik i mnogi drugi, stvoren je brend AUTO SERVIS "MEDA".

                                   Vreme je nosilo mnoge tehnološke promene, i servis je svojim trudom pratio sve te promene, naravno izrastao je i predstavnik treće generacije Nuhanović Enes, unuk čika Mede, sa ponosom je nastavio i nastavlja ovu predivnu tradiciju. Mi ovih dana sa ponosom slavimo naš 50. rodjendan, i želimo da se zahvalimo svim našim klijentima na njihovom poverenju, jer to je ono što nas hrabri i daje nam veliku podršku.

                                    Dragi naši, želimo vam puno uspeha u životu, ponosni smo što ste deo naše tradicije, sigurni smo da bi čika Meda isto tako bio ponosan. NEKA NAM JE SVIMA SRETNO 50 GODINA POSTOJANJA.  ŽIVELI !!!!!!!!!!!!!!

                                                         





No comments:

Post a Comment