Monday, February 4, 2013

PONEDELJAK,SUPER LEPAK,GARANCIJA

                           Prvi radni dan u nedelji, ponedeljak, u sustini nista posebno ali nekada ga je tesko pretrcati. Istina je da mnogi pocinju dijete, menjaju svoj zivot, donose razne stavove i odluke ali najbitnije od svega je kako ga sto pre privesti kraju.
                         
                           Resih da ovog ponedeljka podelim sa vama dve price iz naseg servisa, bice kratke i nadam  se dopadljive. PRE izvesnog vremena u servis nam dolazi dugogodisnja musterija, inace covek koji je u svoj bransi veoma uspesan.  Uz obicajne pozdrave, pocinje da nam objasnjava kako je pre mesec dana otprilike, dok je izlazio iz zgrade primetio kako mu je guma busna, to njegovo zapazanje je pocelo i da ga nervira jer nije imao rezervni tocak. Doseti se da to moze, naravno na njegov nacin, da resi. Skinuo je tocak, nasao sraf u gaznom delu tocka, pripremio SUPER LEPAK, izvadio sraf, sipao u vidljivu rupu u gumi super lepak i vratio SRAF nazad i dobro ga zavrnuo. Sacekao desetak minuta i vratio tocak na auto. Naravno kod nas neverica, da li je moguce da covek odluci to tako da uradi, totalno smo ostali bez komentara. On je doneo taj tocak jer ponovo mu pusta, lepak je izjeo gumu svojim sastavom i morao je da kupi novu gumu, i danas smo totalno bez teksta.

                          Evo i druge price iz servisa, danasnja totalno sveza, verovatno novinari bi to nazvali VRUCA...VRELA. Dolazi nam sav onako usplahiren, uzurban "Momci, pomozite guma mi je tu na 200m od vas ispustila, strasno zurim na posao, a vec pola sata kasnim." Kolega uze alat ode sa covekom i posle petnajstak minuta se vracaju, u gumi neko parce lima, naravno to je uigrani deo posla, izvadimo to parce lima stavimo klasican cep za krpljenje spoljnih guma i operacija zavrsena, naravno i pacijent vise nije busan. Kolega pumpa gumu, zavrsavamo to onako rutinski, naravno sada ide onaj deo naplacivanja i covek u tom trenutku garanciju. Pogledam ga vidim da nije u pitanju sala, on stoji pored pulta i ceka garanciju, pokusavam da mu objasnim da je to vrsta usluge koja ne podleze garanciji, on najozbiljnije "Hocu pismenu garanciju za krpljenje gume", svi oko nas pocinju da se smeju, meni vec pomalo i neprijatno, i obecasmo da ako u narednih 30 dana guma pocne da pusta, ima gratis krpljenje gume.

                          I dalje sam bez teksta, ali eto moj prvi dan u ovoj nedelji me doveo do toga da mogu da podelim sa vama ove price, treba covek da ima razumevanja u svom poslu, ali gde su granice tome.      

No comments:

Post a Comment