Wednesday, June 26, 2013

PREDVIDLJIVI SITNI KVAROVI NA AUTOMOBILU

                             Cesto u servisu nam se musterije pozale na tzv., sitne kvarove koji im prave probleme u toku voznje. Po pravilu ti kvarovi jesu lako resivi ali znaju da zadaju glavobolju vlasniku automobila pogotovo u onim situacijama kada zurimo na posao ili na neko druzenje, opet po nekom Marfijevom zakonu to se svima nama i desava. Ja cu navesti neke od tih kvarova i mozda nekome i pomoci da smanji procenat uticaja tih sitnih kvarova u toku voznje.
                             Desava nam se da sednemo u auto i krenemo i posle odredjenog vremena osetimo da nam je neka od guma sasvim ispustila, da nam se ovo ne bi desavalo cesto pre ulaska u automobil treba ga i obici i baciti pogled na gume koje su mozda vec ispustile i tamo gde smo bili parkirani.
                             One situacije pre polaska na posao, izlazak u grad ili na put, a nismo pregledali da li su nam sve sijalice na autu ispravne i da li ima tecnosti u posudi za sofersajbnu ovih kisnih dana cesto nam naprave problem slabe vidljivosti, pogotovo u satim pred sam sumrak.
                             Po ne znam ni sam koji put zelim da dam jedan veoma praktican i ozbiljan savet, obavezno prekontrolisite ispravnost i napumpanost rezervnog tocka, ako posumnjate u njega otidjite do najblizeg vulkanizera neka prekontrolisete rezervni tocak.
                             U toku voznje ako cujete sitne udare na trapu, ili u delu gde je auspuh, ili vam neka od lampica u kabini pokazuje da postoji neki kvar veoma je bitno da reagujete odmah da ti neki moguci sitni kvarovi ne bi izazvali velike kvarove koji naravno zahtevaju i veca finansijska ulaganja.
                             Nas savet je da nadjete servis u koji verujete i koji ce vam pomoci u situacijama koje u prvom trenutku izgledaju bezizlazno a resavaju se sa malim ulaganjem. Naravno ono sto i jeste najvaznije u svemu jeste redovno odrzavanje automobila, tada smo sigurni, bezbedni i tako stedimo nas fond izdvojen za automobil vecitog clana u porodici.
                 






No comments:

Post a Comment