Wednesday, August 24, 2016

PUT PUTUJE VELIKI ZVERKO I MALI ZVERKO

                              Šta smo zapazili kod naših klijenata a da se dešava kao po pravilu u sezoni kada su putovanja automobilom veoma učestala? Naravno to je onaj trenutak kada samo 2-3 dana pre samog puta, koji u proseku iznosi između 1500-2000km, dodju da provere ispravnost svog automobila. U tim trenucima uglavnom krece efekat "Marfijevog zakona", nešto nije ispravno.
                              To nešto je uglavnom vezano za elemente kočnog sistema, pneumatici, akumulator, mali servis..... i naravno iznenadjenje nastaje "ne mogu da verujem". I ovaj blog će biti posvećen jednom našem klijentu koji je prošao kroz uvod naše priče, a to je mladi gospodin Darko Vidic. Par dana, da ne kažem 2 dana pred put, Darko dolazi tačno u on-line zakazano vreme, eto samo malo da pregledamo tečnosti motora i proverimo pritisak u pneumaticima. U tom renutku primećujemo da su na automobilu još uvek zimske gume, da su i zadnje i prednje ploćice došle do totalne potrošenosti. Naravno u tom trenutku Darko gasi požar i rešava da zamenimo zimske letnjim pneumaticima, koje inače stoje u našem servisu na čuvanju, i naravno da mu zamenimo filter kabine i sve ploćice koje su potrošene. Sve smo to izmenjali, proverili sve tečnosti motora, i svetlosnu signalizaciju i Darku se vratio osmeh na lice jer je Mali Zverko sada mogao da krene sa Velikim Zverkom na prvo letovanje u Grčku. Veče kada je porodica Vidić krenula na letovanje, negde pre prelaska naše granice zahuktava se Marfijev zakon, zadnja leva klješta su počela da "glave" i usporavaju vožnju. U sledećem jutru sve moje notifikacije i kontakti on line i mobilnog telefona su bili prepuni Darkovih "vapaja". Naravno u toku večeri on se čuo sa Ekijem i uz određene dogovore eliminisan je problem ali samo trenutno. Letovanje i povratak su po rečima Darka bili perfektni, naravno Marfi je izašao u susret Malom Zverku i nije mu prvo letovanje u Grčkoj pokvario. Ovo je priča koja je samo jedna od velikog broja i ovim blogom želimo da utičemo na vaša razmišljanja pre dužih odlazaka na putovanja, a kada je bezbednost i sigurnost u pitanju ne treba čekati poslednji trenutak Marfi nikada ne spava.
                            Hvala Darku što je pristao da podelimo sa vama njegovu priču koja je van ovoga bloga ipak bila veoma ozbiljna. Obećao nam je da će čak i šerovati blog.


No comments:

Post a Comment