Monday, May 22, 2017

ZAŠTO NEKO VOZI AUTOMOBIL A NIJE U STANJU DA GA ODRŽAVA?????

                           Ponedeljak, 22.05.17. ulazi u servis sa automobilom dama 40-tih godina, i objašnjava kako joj je ispala kugla i spona i komšija joj je to zamenio, ali nije imao alat pa samo mi da dotegnemo. Doza opreza kojom vladamo nam govori da mi to treba da pregledamo pre nego bilo šta učinimo.
                           Priča je počela još pre šest meseci kada je mlada dama bila prvi put kod nas i kada smo je upozorili da će joj se desiti da kugla i spona ispadnu jer su u tako lošem stanju. Međutim njen odgovor je bio da će ona to sve srediti samo da završi neke obaveze i ona će da vrati taj auto jer to nije njen automobil.
       - Ali bez obzira, vi ga vozite, veoma je opasno kada u vožnji ispadne kugla!!!!!
       - Da, da, sve mi je to jasno, ali ja sada žurim.
Ovako se tada završio dijalog pre šest meseci. Nije prošlo ni mesec dana posle toga, mlada dama je došla i pitala nas da li je istina to što kaže njen mudri komšija, da ti luftovi mogu da se dotegnu i koliko ona ustvari može da još vozi taj auto tako. Gledali smo je i pitali da li je svestna rizika koji je preuzela, inace devojčica od 5 godina je stalno u kolima kao suvozač, i naravno odgovorili joj da njen komšija priča stvari koje nisu baš pametne.
I evo danas je mlada dama ponovo ušla u naš servis, i rekla nam kako su joj pre nekoliko dana ispali i kugla i spona u toku vožnje i da je jedva zaustavila automobil. Ali komšija joj je to sve vratio ali pošto nije imao alat samo je rukom zavrnuo šrafove, pa mi samo da malo dotegnemo. Pošto je mudri komšija sve to uhvatio ukoso i pokidao navoje mi nismo mogli ništa da dotegnemo, jedini način je da se ovi delovi zamene novim.
        - Ma nema veze, ja ću tu samo do Novog Beograda i nazad, šta mislite da li mogu do tamo i nazad, i onda ću ja videti šta ću jer to nije moj automobil i ja treba da ga vratim.
        - Gospođo mama, znate li da ugrožavate život vaše ćerke, i drugih učesnika u saobraćaju, da li imate iole svesti šta radite, znate li koliko je taksi jefitniji od vaših poteza???
        - Da, da, ali ja samo......
Više nisam hteo da slušam nekoga ko nije svestan svojih postupaka, da ne kažem, nisam više hteo da slušam lupetanje bezrazložno. Ali pitam se zašto neko vozi automobil koji ne može da finansira????

No comments:

Post a Comment